MLK-15 Kirjanpito-osan pikaohje

 

 

 Mene kirjanpito-osaan > "Työkalut" > "Kirjanpito" Valitse > "Tilikartta" tee ensiksi tilit, joille tulot ja menot kohdistetaan.

 

Helpoin tapa on painaa nappia > "Lisää esimerkkitilit tilikarttaan".

 

Tiliotteen nouto verkkopankistasi > Mene verkkopankkiisi valitse yritystilisi verkkotiliote ja tallenna se koneellesi esim. OP-verkkopankki > "Lataa pelkät tapahtumat tiedostona" > tallentuu CSV-muotoisena, POP-verkkopankkista voi myös tallentaa CSV-muotoisena. POP-pankin pankkiauneisto CSV muotoon > mene verkkopankkiin valitse tili > Tilitahtumat > valitse miltä ajalta > tilitapahtumat tiedostoon > tilitapahtumat aukievat näytölle > kelaa tapahtumien loppuun > Valitse Vihreä palkki > vie tapahtumat tiedostoon > toiminto tallentaa tapahtumat CSV muotoon koneelle.

Nordea tiliote tallenna konekielisenä NDA-pääteisenä.

 

Mene ohjelmassa valikkoon "Pankkiaineiston tuonti" > Jos olet OP/POP-verkkopankin käyttäjä mene kohtaan "Lisää tilitapahtumia CSV-tiedostosta", jos olet Nordean-verkkopankin käyttäjä mene kohtaan "Lisää tapahtumia konekielisestä tiliotteesta"

 

Tiliotteen lataus ohjelmaan.

  • Valitse MLK-15 ohjelman kirjanpito-osassa kohta > "Pankkiaineiston tuonti" > Valitse "Selaa" painikkeella tuomasi tiliote koneeltasi > Valitse pankkitili jolle tiliotteen viet ja paina "Jatka" nappia, jonka jälkeen katso että kohdistukset on oikein, sen jälkeen paina nappia "Vie tietokantaan" > Seuraavaksi sulje vienti ikkuna ja valitse "<<Takaisin".

Tiliotteen tietojen kohdistus tuloihin ja menoihin.

  • Valitse > "Tapahtumien selaus, kohdistus ja tiliöinti" nyt näkyy tiliote, jossa tulot on vihreällä värillä, summa positiivinen ja menot punaisella, ja summa nekatiivinen. Tapahtuman rivillä oikeassa laidassa näkyy "Kohdistus" > sitä klikkaamalla pääset kohdistamaan tapahtuman, tee niin kaikille tapahtumille ja kohdista ne haluamillesi tileille. Esim. Myynnit veroton > myyntitilille ja veron osuus > arvonlisävelka-tilille, ostot veroton > ostotilille ja veron osuus > arvonlisäsaamiset-tilille.