Miten luon toistuvan laskun?

 

Kuukausilaskutus ja vuosilaskutus onnistuu helposti MLK-15-ohjelman toistolaskutoiminnolla. Sillä voit määrittää laskun automaattisesti toistuvaksi joko osittain tai kokonaan.

 

 

Laskujen toistuvuus määritetään laskurivikohtaisesti. Laskulomakkeella jokaisella laskurivillä on A-kirjain rivin lopussa, jota klikkaamalla uudelleenlaskutuksen asetukset saa näkyviin.

 

  •         Valitse laskutuksen toistoväli Uudelleenlaskuta-pudotusvalikosta.
  •         Kirjoita, kuinka monta päivää ennakkoon haluat, että lasku lähetetään.
  •         Valitse jatkuvuusValitse automaatio

                  "-" = lähetä vain kerran toistolasku
                  "Jatkuva" = lähetä, kunnes toistuvuus keskeytetään erikseen
                  "muu:" = määritä itse, montako kertaa uusintalasku lähetetään

  •         Lisää muistilistaan tarkoittaa, että uusi avoin lasku luodaan, ja sinulle lähetään asiasta   sähköpostitse   ilmoitus, jolloin voit käydä tarkastamassa laskun ja lähettää sen sitten itse.
  •         Valitse alennusprosenttiLaita halutessasi rasti kohtaan "Käytä näitä asetuksia kaikissa laskuriveissä"
  •         Uusintalaskussa käytetään tätä alennusprosenttia

 

Toistuvan laskun voi peruuttaa määrittämällä laskurivien lisäasetuksista uudelleenlaskutuksen kohtaan "Ei koskaan". Huomaathan tehdä tämän kaikkien laskurivien kohdalla, jotka on ajastettu. Voit myös laittaa ensimmäisen rivin kohdalla rastin kohtaan "Käytä näitä asetuksia kaikissa laskuriveissä", jolloin koko laskusta poistuu toistuvuus. Tallenna lasku lopuksi.

 

Toistolaskuista aina ainoastaan viimeisimmässä on toistoasetukset päällä, joten sinun ei tarvitse kiertää kaikkia toistettuja laskuja läpi, jos haluat peruuttaa toistuvuuden.

HUOM! Jos poistat viimeisimmän uudelleenlaskutetun laskun, poistuu uudelleenlaskutus päältä! Jos haluat jättää esim. yhden laskun uudelleenlaskutuksesta välistä, on paras tapa poistaa viimeisimmän uusintalaskun toistuvuus ja luoda täysin uusi lasku ja määrittää se ajastetuksi ja toistuvaksi.