Miten lähetän laskun?

 

Laskun voi lähettää MLK-15 ohjelmalla sähköpostitse, kirjeenä tai verkkolaskuna suoraan laskutusohjelmasta parilla klikkauksella.

 

Huomaathan, että verkkolaskujen ja kirjeiden lähetys ei toimi kokeiluversiossa

 

Avaa aluksi lasku, jonka haluat lähettää. Varmista, että lasku on tallennettu ensin. Klikkaa sitten ylävalikosta Lähetä-painiketta ja valitse tapa, jolla haluat laskun lähettää. Näet tässä myös, mitä laskun lähetys maksaa missäkin muodossa.

 

Verkkolaskun ja kirjeen lähetyksessä ohjelma vahvistaa, oletko varma, että haluat lähettää laskun. Kun klikkaat OK, lasku siirtyy lähetykseen. Kirjeet lähetetään viimeistään seuraavana arkipäivänä mustavalkoisena 2. lk kirjeenä. Verkkolaskujen ja kirjeiden välittäjänä toimii Apix Messaging Oy.

 

Sähköpostin lähetyksessä saat määrittää asiakkaan sähköpostiosoitteen, eli kelle lasku lähetetään, asiakkaan nimen, oman nimesi ja sähköpostin aiheen. Saat myös kirjoittaa laskulle oman saatetekstin.

Voit valita sähköpostin lähetyksessä myös muun liitteen, kuin laskun. Se tapahtuu Liitteen tyyppi -pudotusvalikosta valitsemalla. Muita liitemuotoja ovat mm. hyvityslasku, maksumuistutus, tarjous, tilausvahvistus, toimitusvahvistus ja lähete. Liite on sähköpostiviestin liitteenä PDF-muodossa.

 

Varmistathan ennen sähköpostilaskun lähettämistä, että vastaanottaja hyväksyy sähköpostilaskuja. Vastaanottajan sähköpostilaatikon asetuksista riippuen lasku saattaa mennä erityistapauksissa roskapostikansioon. Tämän saa vältettyä helpoiten, mikäli asiakkaasi lisää mlk15@datarto.fi-osoitteen osoitekirjaansa.